АВТЕНТИЧНИ РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ

Открийте удоволствието от новия автомобил, като използвате автентични резервни части. Автомобилът ще работи както в деня, когато сте го закупили.

Няма съмнение: Вашият автомобил наистина обича автентичните резервни части!

НАКРАТКО ЗА АВТЕНТИЧНИТЕ РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ:

 • Качество и надеждност, потвърдени от IVECO
 • 1 години гаранция
 • Доставка до 24 часа
 • Добавяне на протокол за изпитания
ПЪЛНАТА ГАМА НА НАШИТЕ АВТЕНТИЧНИ ЧАСТИ:

Качеството, което Вашият автомобил заслужава

АКУМУЛАТОРНИ БАТЕРИИ
Ключовата роля на акумулаторните батерии

Акумулаторните батерии осигуряват енергията, необходима за включване на двигателя, за захранване на други консуматори (климатик за паркирано състояние, принадлежности за повишаване на комфорта, задна товарна платформа и др.) и за постоянно включените устройства (алармена система, бордови електронни блокове за управление и др.).

Акумулаторните батерии от IVECO ви гарантират безопасно пътуване Тежкотоварните и лекотоварните автомобили имат различни изисквания към капацитета на батериите и устойчивостта им на вибрации. Кой е по-подготвен от IVECO да предложи най-подходящите акумулаторни батерии за всеки автомобил?

ПРЕДИМСТВА ЗА ВАС

 • Вътрешното съпротивление е съгласувано с мощността на стартера
 • Оптимално поемане на заряд независимо от температурата
 • Издръжливост, която позволява няколко опита за включване на двигателя в екстремни ситуации
 • Висока устойчивост на вибрации

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • Преди да решите, че акумулаторната батерия трябва да се смени, проверете стартера и алтернатора. Проблемът може да не е в акумулаторната батерия.
 • Никога не сменяйте само едната от двете акумулаторни батерии: алтернаторът ще я зарежда прекомерно.
 • Автентичните акумулаторни батерии от IVECO са предназначени да работят пет години между последователните операции за техническо обслужване!
ЧАСТИ ЗА КАРОСЕРИЯТА

Ключовата роля на частите за каросерията
Изборът на части от IVECO е избор на надеждно, изпитано, ефективно и рентабилно решение за поддържане на работоспособността на Вашия товарен автомобил.

Резервните части от IVECO за каросерията ви помагат да поддържате високата производителност на автомобила
Оригиналните части за каросерията от самото начало са разработени специално за автомобилите на IVECO. Освен това те съответстват идеално на автомобила и поради това се монтират точно, лесно и бързо.

 • Броните и предните стъкла преминават изпитания, които са по-строги от регламентираните стандарти и поради това осигуряват по-добри гаранции за качество
 • Енергийна ефективност на броните с намалено тегло и специално проектираните фарове
 • Специфични мерки за оптимизиране на безопасността, например специално разработени за автомобила фарове и неразтрошаващи се предни стъкла с използване на трислойна технология
 • Висококачествени суровини и строго контролиране на производствените процес

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • При поява на пукнатини по бронята веднага се консултирайте със специалист, за да предотвратите разрастването на повредите.
 • Отстранявайте нащърбванията и пукнатините по предното стъкло веднага след като ги забележите, за да е сигурно, че автомобилът може да издържи теста за безопасност.
 • За оптимална работа на фаровете трябва да ги почиствате само с влажна кърпа (сухата кърпа може да причини драскотини).
СПИРАЧКИ

Ключовата роля на спирачките
IVECO гарантира Вашата безопасност със своите ефективни и издръжливи спирачни системи. За да управлявате спокойно автомобила, трябва да може да разчитате на безопасността и надеждността на спирачките. Висококачествените спирачни дискове и накладки от IVECO са проектирани специално за осигуряване на издръжливост и ефективност.

Безопасност и дълготрайност — основни характеристики на спирачките от IVECO
Вентилираните спирачни дискове по технологията T-pillar се отличават с увеличен дебит на въздуха, който отнема топлината от повърхността на диска. Тази технология допълнително намалява вероятността от разпространяване на евентуални пукнатини и повреждане на целия диск. Изпитанията на спирачните системи от IVECO показват, че спирачните накладки се отличават с по-голяма плътност и намалено износване в сравнение с обикновените накладки, продавани като резервни части.

ПРЕДИМСТВА ЗА ВАС

 • Рентабилност поради по-рядко възникване на необходимост от смяна
 • По-малко престои в сервиза за проверка и смяна на спирачните накладки
 • Повишена безопасност по време на движение благодарение на високата ефективност и понижения риск от образуване на пукнатини

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • Определяйте кога се налага смяна на спирачните дискове, като използвате предвидените от IVECO специални индикатори.
 • Сменяйте едновременно всички части на спирачната система на даден мост, за да осигурите по-безопасно и равномерно спиране.
 • По принцип сменяйте спирачните дискове при всяка втора смяна на накладките.
СЪЕДИНИТЕЛ

Ключовата роля на съединителите
Съединителят осигурява механичната връзка между двигателя и предавателната кутия и поради това влияе както върху комфорта по време на движение, така и върху общите експлоатационни характеристики на автомобила. Използвайте оригинални резервни части от IVECO за съединителя, за да гарантирате плавно и комфортно движение.

Съединителят подобрява комфорта по време на движение и предпазва силовото предаване
Преди всичко, съединителят предпазва компонентите на силовото предаване, като намалява ударите и вибрациите. Задвижваният диск на съединителя се отличава с използване на новаторски фрикционен материал, който осигурява оптимална ефективност и намалява шума на празен ход и по време на движение.

Съединителите от IVECO повишават срока на експлоатация на механичните части, осигуряват комфорт по време на движение и работят без проблеми по-дълго време.

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • Сменяйте едновременно всички части от комплекта на съединителя, за да избегнете чести следващи смени и престои.
 • За съединителя използвайте само оригинални части от IVECO (дискове, механизъм за управление, опорен лагер), за да осигурите оптимална работа на Вашия автомобил.
 • Консултирайте се със специалистите по резервни части на IVECO при всеки ремонт или когато забележите недостатъчно добро функциониране на съединителя.
ФИЛТРИ ЗА ГОРИВО

Ключовата роля на горивния филтър
Автентичните горивни филтри от Iveco са предназначени да предпазват и подобряват работата на системата за впръскване на гориво. Специално пригодени за Вашия двигател Iveco, филтрите задържат и най-малките частици на четирите основни вида замърсители (вода, органични материали, сажди и минерални частици) и осигуряват продължително чистотата и циркулацията на горивото.

Филтриращ материал: високотехнологичен филтриращ елемент
Качеството на филтриращия елемент е от решаващо значение и IVECO предлага надеждно филтриране с три основни особености:

 • Продължителен срок на експлоатация: издържливост на високи температури, силни вибрации и голямо налягане
 • Ефективно задържане на частиците: новаторски многослоен филтриращ материал
 • Без пропускане на нефилтрирано гориво при натоварване: пригоден за Вашия двигател и за осигуряване на оптимален дебит на горивото

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • За осигуряване на оптимална работа сменяйте горивния филтър през 600 работни часа (или веднъж на година).
 • Може да направите значителни икономии, ако закупувате горивния филтър като част от комплекта на Iveco за техническо обслужване.
 • Ако филтърът не е опакован, трябва да го съхранявате в изправено положение за предпазване от прах.
ОСВЕТЛЕНИЕ

Ключовата роля на осветлението
За осигуряване на пътна безопасност най-важното е да виждаш и да те виждат. За тази цел ключова роля имат светлините на автомобила. Надеждното, правилно регулирано и съответстващо на нормативните изисквания външно осветление подобрява пътната безопасност за всички участници в движението и управлението на автомобила става по-лесно и по-малко уморително. Автентичните части от IVECO за осветителната система са проектирани специално за автомобилите на IVECO — направете правилния избор!

Безопасността започва с осветлението
Вие може да се движите безопасно на пътя благодарение на точното монтиране на използваните от IVECO лампи чрез специално пригодени за тях фиксатори и на спазването на изискванията на стандартите (одобрение ECE E1 за използване на товарни автомобили). В допълнение, нажежаемата жичка е нечувствителна към импулсни пренапрежения и вибрации. Нашите изделия работят два пъти по-дълго от конкурентните.

ПРЕДИМСТВА ЗА ВАС

 • Повишена рентабилност в сравнение с обикновените лампи: Лампите от IVECO работят два пъти по-дълго
 • Точно и интензивно осветяване на пътя, повишаване на безопасността и намаляване на стреса
 • По-малко престои поради по-рядко възникване на необходимост от смяна

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • За оптимални резултати използвайте точно същите лампи при смяна на автентичните лампи на автомобила.
 • Консултирайте се с местния дилър на IVECO относно регулирането и монтирането на фаровете.
ОКАЧВАНЕ

Ключовата роля на окачването
Окачването и гумите осигуряват изключително важната връзка между автомобила и пътя. Износването на окачването често остава незабелязано, но в дългосрочен план причинява износване и на други части, умора на водача и съответно намаляване на производителността. Изборът на дълготрайни пневматични пружини и амортизатори от одобрен тип гарантира прецизна работа на кормилното управление, устойчивост на товара и по-ефективно спиране.

Пътувайте безопасно с по-надежден автомобил
Окачването се произвежда в сътрудничество с най-добрите доставчици, в съответствие с най-строгите стандарти и с използване на най-новите технологии. То успешно преминава строгия тест за издръжливост при налягане 20 bar. В нашите амортизатори се използва нерегенерирано масло с нисък вискозитет, което не се разпенва, не предизвиква корозия и осигурява малък коефициент на триене; уплътненията на амортизаторите издържат на температури от -40 до +140°C.

ПРЕДИМСТВА ЗА ВАС

 • Безпроблемно и прецизно спиране, подобрено поведение на автомобила в завой
 • Максимална стабилност във всякакви условия, в това число и при страничен вятър
 • Добро сцепление и комфортно движение
 • Намалени разходи за поддръжка поради по-бавното износване

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • Възлагайте на IVECO да извършва проверка на пневматичните пружини и амортизаторите през всеки 40 000 km.
 • Периодичност на смяната: обикновено през 120 000 km.
 • Сменяйте компонентите по двойки, за да предотвратите дебалансирането на моста.
ПЕРА НА ЧИСТАЧКИТЕ

Ключовата роля на перата на чистачките Ефикасното почистване на предното стъкло е съществено за комфорта на водача и пътната безопасност. Механичните свойства на перата на чистачките не трябва да се променят във времето под въздействието на екстремални температури, теглото на снега и други органични и неорганични материали. Автентичните пера за чистачки от IVECO отговарят на всички изброени изисквания и позволяват на водача да се концентрира върху пътя и да работи спокойно.

По-ясен изглед за по-дълго време Нашите пера за чистачки съответстват на изискванията на стандарт SAE JI98 и на директива 77-649 на ЕО и са изпитани за издръжливост на повече от 3 милиона цикъла, което се равнява на 2000 часа непрекъсната работа. Те са много устойчиви на външни въздействия, в това число въздействия с аеродинамичен характер и позволяват да управлявате автомобила по-продължително.

ПРЕДИМСТВА ЗА ВАС

 • Повишена безопасност поради подобряване на видимостта при всякакви климатични условия
 • Намаляване на разходите поради по-рядко възникване на необходимост от смяна
 • Повишаване на комфорта чрез безшумно и плавно почистване на стъклото

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • Два пъти годишно проверявайте перата на чистачките за износване и напукване.
 • Периодичност за смяна: обикновено един път на година.
 • Сменяйте по двойки, за да не се налага след кратко време автомобилът да престоява отново.

Три признака за износване на перата на чистачките:

 • Шум и вибрации
 • Ивици и петна
 • Лошо почистване
ТУРБОКОМПРЕСОРИ

Ключовата роля на турбокомпресора
Днес турбокомпресорите са неделима част от двигателя, която помага за увеличаване на мощността и намаляване на разхода на гориво. IVECO използва съвременна и устойчива технология за принудително пълнене, която помага да поддържате висока производителност и осигурява ред други предимства.

Мощност, когато ви е необходима
Само автентичните турбокомпресори от Iveco са специално проектирани, регулирани и изпитани за работа с двигателя Iveco на Вашия автомобил. Със стареенето на двигателя турбината с променлива геометрия (технология VGT) и съответните електронни блокове за управление променят работните характеристики на турбокомпресора, за да осигурят по-продължително ефикасна работа и висока степен на намаляване на вредните емисии. Автентичният турбокомпресор в добро състояние е начин да икономисвате пари.

ПРЕДИМСТВА ЗА ВАС

 • Много добри работни характеристики, успешно поддържане на оригиналната мощност на автомобила
 • Намален разход на гориво поради специално пригодената за автомобила конструкция
 • По-бавно износване на спирачките поради подобреното спирачно действие на двигателя

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • Следете за намаляване на мощността, син или черен цвят на изгорелите газове и течове на масло.
 • Сменяйте въздушните и маслени филтри през интервалите, посочени в графика за техническо обслужване.
 • Консултирайте се с дилъра относно възстановените резервни части REMAN, придружени с гаранция за качество.
СТАРТЕР И АЛТЕРНАТОР

Ключовата роля на стартера и алтернатора
Автентичните СТАРТЕРИ и АЛТЕРНАТОРИ, заедно с акумулаторните батерии, са резервни части с отлично качество и осигуряват надеждно пускане на двигателя независимо от климатичните условия. Те се произвеждат изключително старателно и съответстват на най-строгите стандарти и изисквания за контрол на качеството. Тези части са зависими една от друга и са специално съчетани. Те са проектирани за съвместна работа и за осигуряване на максимална работоспособност на автомобила. Това е основната причина да препоръчваме използването само на автентични резервни части.

Сега може да работите целогодишно!

Автентични алтернатори от IVECO
Новото поколение автентични алтернатори от Iveco се отличава с голяма мощност и способност да зарежда акумулаторната батерия с оптимална скорост независимо от температурата. Те са проектирани и изпитани специално за работа във Вашия автомобил, за да осигуряват продължителна експлоатация без необходимост от техническо обслужване.

В тях са заложени решения за ВИСШЕ КАЧЕСТВО:

 • Подсилени лагери за по-стабилно поддържане на обтегнатостта на ремъка
 • Висока стойност на коефициента на запълване с мед = Подобрен магнитен контур = Подобрени електрически параметри
 • Стабилна електрическа мощност = Увеличаване на експлоатационния срок на акумулаторната батерия
 • Издръжливост на висока околна температура
 • Оптимизирани за намаляване на шума

Автентични стартери от Iveco

Проектирани са за максимална продължителност на експлоатацията чрез използване на висококачествени компоненти.

 • Гума, издържаща на високи температури - - ЗАЩИТА В МАКСИМАЛНА СТЕПЕН ОТ УСЛОВИЯТА НА ОКОЛНАТА СРЕДА - -
 • Гума, издържаща на високи температури
 • Намалено тегло
 • ЗАЩИТА В МАКСИМАЛНА СТЕПЕН ОТ УСЛОВИЯТА НА ОКОЛНАТА СРЕДА
 • Защита от проникване на прах и вода и от полепване на замърсявания
 • МАКСИМАЛНА ЕФЕКТИВНОСТ ДОРИ И ПРИ ТЕЖКИ УСЛОВИЯ НА РАБОТА

ПРЕДИМСТВА ЗА ВАС

 • Спокойствие, осигурявано от частите, проектирани специално за Вашия автомобил
 • Идеално съответствие между стартерите, алтернаторите и другите части от IVECO
 • По-бавно стареене на акумулаторната батерия = По-рядко възникване на необходимост от смяна

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • Отстранявайте проблемите с алтернатора веднага след като възникнат, за да не пострадат други електрически функции.
 • Консултирайте се с местния дилър на IVECO относно предлаганите възстановени резервни части (REMAN) с по-ниска цена и гарантирано качество

Когато не използвате автентични части, вие поемате голям риск от повреди на автомобила, чието отстраняване струва скъпо; неправилна работа на някой от тези три компонента може да влоши състоянието или да причини повреди на други части на машината.

ИЗПУСКАТЕЛНА СИСТЕМА

Ключовата роля на изпускателната система Изпускателната система, чиито основни компоненти са шумозаглушителят, каталитичният преобразовател и филтърът за твърди частици, не само намалява замърсяването на въздуха и шума от автомобила, но има значение и за намаляване на разхода на гориво. Възползвайте се от изключителното качество на частите от IVECO за изпускателната система, които са разработени за осигуряване на по-тиха и чиста работа, имат подобрени уплътнения и по-ниско ниво на вибрации, поради което спомагат за намаляване на разхода на гориво.

Продължителна и подобрена работа

 • драви компоненти от неръждаема стомана, устойчиви на корозия и високи температури
 • Високо съдържание на благородни метали в каталитичния преобразовател, което води до намаляване на замърсяването на околната среда
 • Предназначени за осигуряване на типовото одобрение на автомобила, като параметрите им превишават изискванията на стандартите за разрешаване на движение по пътищата
 • Използване на най-добрия в своя клас филтър за твърди частици

ПРЕДИМСТВА ЗА ВАС

 • Намаляване на разхода на гориво от двигателя и на вибрациите, тъй като крепежните елементи се сменят едновременно с компонентите на изпускателната система
 • Намаляване на шума от изпускателната система, тъй като акустичните ѝ свойства са пригодени за съответния модел на автомобила
 • По-рядко запушване поради използването на висококачествен филтър за твърди частици, което води до икономия на гориво
 • Дълготрайност и рентабилност

ПРЕПОРЪКИ ЗА ПОДДРЪЖКА

 • Проверявайте често състоянието на изпускателната система при местния дилър на IVECO.
 • Не забравяйте редовно да сменяте маслото в двигателя с ново висококачествено масло.
 • Следете работата на филтъра за твърди частици (DPF) и при необходимост го сменяйте (стандартна смяна, предлагана в сервизната мрежа на IVECO
ТЪРСИТЕ ЧАСТИ ЗА ПО-СТАР АВТОМОБИЛ НА IVECO?

Не се отказвайте от качеството и надеждността на частите от IVECO

НИЕ ИМАМЕ ИДЕАЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ВСЕКИ АВТОМОБИЛ

РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ REMAN

Възстановени компоненти, чиито технически
характеристики са като на новите части

РЕЗЕРВНИ ЧАСТИ NEXPRO

Части от втора линия с гаранция и на конкурентни цени за застаряващи автомобили

Daily
Ванът, който ще промени вашата бизнес перспектива

Eurocargo
Камионът, който градът харесва 

IVECO S-WAY
Вашият дом далеч от дома