УСЪВЪРШЕНСТВАНА ТЕХНОЛОГИЯ НА IVECO

IVECO Е ГОТОВ ЗА УСТОЙЧИВ ТРАНСПОРТ. А ВИЕ?

В сектора на леките, средните и тежките товарни автомобили газовата технология осигурява решаващо предимство пред други алтернативни горива: Тя работи. Благодарение на интензивната развойна дейност след 1996 г., IVECO вече предлага изпитани автомобили на газ, които са доказали своите качества от гледна точка на надеждност, екологичност и възвращаемост на инвестициите в продължение на десетилетия в комуналните услуги, регионалните курсове и в превоза на товари на дълги разстояния.

ОПИТЪТ НИ В УСЛУГА ЗА ВАС

IVECO също така разполага с гъста мрежа от сервизи, специализирани в газовите автомобили IVECO, в цяла Европа, които няма да ви оставят сами на пътя. Независимо дали ви трябва фургон за комунални услуги, средно тежък самосвал за превоз на строителни материали или тежкотоварен съчленен камион за международни превози на дълги разстояния, с избора на газов автомобил IVECO получавате предимствата на модерната технология, която гарантира здравина и надеждност благодарение на нашия десетилетен опит.

Природен газ и биометан

Устойчивост

Добре за вас.
Добре за околната
среда: Природен
газ и биометан

​​​​​​​​​​​​

Движещата сила на разработките ни в областта на газовите технологии винаги е била привлекателният екологичен баланс на природния газ и биометана: До 95% по-ниски емисии на прахови частици и до 95% по-ниски емисии на CO2 при използване на биометан са солидни аргументи. Ето защо пропан-бутанът, който се използва широко в сектора на леките автомобили, не се използва в нашите газови автомобили: „“Втечненият нефтен газ““ е отпадъчен продукт от нефтодобива и рафинериите и генерира значително по-високи емисии на СО2 в сравнение с предпочитаните от нас горива – природен газ и биогаз.

Природният газ, известен също като метан, е изкопаемо гориво също като като бензина и дизела, но изгаря много по-екологосъобразно. Изпускателната система на автомобила отделя предимно пара – серен диоксид и прахови частици почти не се отделят. Емисиите на CO2, азотни оксиди и въглероден оксид са значително по-ниски, отколкото при дизеловите автомобили. Природният газ е нетоксичен и без мирис и не се транспортира до газстанциите с цистерни, а чрез подземни тръбопроводи – това облекчава трафика. В същото време към природния газ все повече се добавя биометан, което допълнително подобрява екологичния баланс.

Биогазът, който също е биометан, е сходен по химичен състав с природния газ, но не е изкопаемо гориво. Биогазът се получава от растения и по време на горенето в атмосферата се отделя само CO2, който растенията са погълнали по време на растежа – това намалява въглеродния отпечатък с до 95% в сравнение с дизеловите автомобили. Все по-малко и по-малко растения се отглеждат специално за производство на биогаз, защото газът може да бъде получен и от растителни отпадъци, които и без това подлежат на изхвърляне.

Технически
спецификации

Разликата между
CNG и LNG

​​​​​​​​​​​​​

Природният газ и биометанът се предлагат в газстанциите в две различни форми, като и двете имат своите предимства: CNG и LNG. За да сте сигурни, че ще намерите оптималното решение за всяка транспортна задача по отношение на зареждането и горивната автономност, ние предлагаме варианти на нашите автомобили с резервоари за CNG или за LNG, а по заявка дори комбинация от резервоари за CNG и LNG

CNG означава компресиран природен газ: Компресираният метан се съхранява в газообразна форма при налягане приблизително 200 бара и следователно се измерва в кг. 1 кг CNG съответства на около 1,3 литра дизел. Само в Германия вече има над 900 станции за зареждане, а в Европа те са над 3500. И тенденцията продължава да е възходяща.

LNG означава втечнен природен газ и се отнася за природен газ и биогаз, които е втечнен чрез силно компресиране или охлаждане до температура между -161 и -164°C. В резултат на това той изисква само една шестстотна част от обема на газообразния метан в резервоара, като по този начин се осигурява автономност от до 1600 км. Това е добре, защото мрежата от станции за зареждане с LNG в момента е в процес на развитие из цяла Европа. Съвременните телематични системи на IVECO отчитат възможностите за зареждане и мрежата от станции при плануването на маршрута, като по този начин зареждането с подходящия вид газ винаги е гарантирано.

За допълнителна информация
За да може наш специалист в най-кратък срок да се свърже с Вас, моля, оставете Вашите данни за обратна връзка:

МАРКЕТИНГОВИ ДЕЙНОСТИ
Обработка на моите Данни от БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД на хартиен носител, автоматизирано или по електронен път,+ включително по пощата или чрез електронна поща, по телефон (например автоматизирани телефонни разговори, SMS, MMS, факс) и всякакви други средства (например уебсайтове, мобилни приложения), с цел изпращане на търговски съобщения и бюлетини, както и рекламиране на продукти и услуги.

МАРКЕТИНГ ОТ ТРЕТИ СТРАНИ
Предоставяне на моите Данни на БУЛАВТО БЪЛГАРИЯ АД +и обработката им с цел изпращане на търговски съобщения, както и рекламиране на продукти и услуги или извършване на пазарни проучвания.

Всички полета със * са задължителни!