„Булавто България" и IDV (IVECO DEFENSE VEHICLES) представят специализиран автомобил от гамата на IDV (част от IVECO group) на международното изложение за отбранителни продукти и услуги „Хемус 2024"

Специалният автомобил с повишена проходимост е ASTRA HD9 66.48, оборудван с репатрираща надстройка и хидравличен кран, позволяващ евакуация на тежкотоварни и бронирани военни машини.

От 5 до 8 юни 2024 Международният панаир в Пловдив е домакин за  29-ти пореден път на Международното изложение за отбранителни  продукти и услуги ХЕМУС. То осигурява платформа за европейските и международни компании да демонстрират своите иновации пред широка аудитория, която включва техни партньори от отбранителната индустрия и в областта на сигурността, високопоставени представители на държавни институции и Въоръжените сили.

„Булавто България“ – вносител на пълната гама камиони от IVECO GROUP, представя на своя щанд специален автомобил с повишена проходимост за евакуация на ППС, със задвижване 6х6. Предната броня на автомобила е усилена, с монтирана хидравлична лебедка Kangaroo Winch KH30000, с теглително усилие 13000 kg.

Репатриращата надстройка e OMARS 110T – хидравличен тежкотоварен повдигач за репатриране, монтиран към основното рамо, изграден от телескопични рамена от високоякостна стомана, с обсег на разпъване минимум 2800 mm и капацитет за повдигане минимум 4000 kg.

Оборудването включва и хидравличен кран FASSI модел F275A.0.23. Цялостният проект на специализирания автомобил, както и монтажа на крана на автомобила и допълнителното оборудване, е дело на екипа на Булавто от базата в София, за което бяхме поздравени лично от Президента на Република България по време на посещението му на щанда.

Богатата гама на автомобилите от марките в IVECO GROUP е традиционен и надежден доставчик на различните аспекти на военната индустрия, като задоволява нуждите ѝ с бронирани транспортни средства, тактически и логистични превозни средства, многоролеви превозни средства и др.